Parochie St. Martinus

Welkom op de website van Parochie

St. Martinus Welten-Benzenrade.

De website geeft een overzicht van de gemeenschap Welten-Benzenrade en de centrale rol die de kerk in deze gemeenschap vervult.

Kapelaan Blom neemt afscheid

Op zondag 5 september nemen we afscheid van Kapelaan Blom met een H. Mis om 10.30 uur in de Annakerk, Bekkerveld. Na afloop bent u in dezelfde kerk in de gelegenheid om tot 14 uur hem te danken en te groeten. De keuze van het kerkgebouw als plaats van receptie is gelegen in de Coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn. De Annakerk is voldoende groot om afstanden te borgen. De H. Missen in de andere kerken van ons cluster komen op 5 september om deze reden te vervallen. Voor meer bijzonderheden zie het Parochienieuws.

Rozenkransprocessie

Op zondag 3 oktober wordt de jaarlijkse Rozenkransprocessie gehouden. Na de H. Mis van 10 uur begint, zal de processie traditioneel een rondje rond de blok maken met een rustaltaar op de hoek van de Pijnsweg/Smidserweg. Tijdens de H. Mis zal de dankmis van de communicanten plaatsvinden.

H. Missen Benzenrade

Elke 1e vrijdag van de maanden mei t/m oktober wordt bij de kaple van Benzenrade een H. Mis opgedragen. Voor dit jaar zijn er nog 2 gepland, 3 september en 1 oktober (mits het weer het toelaat). Aanvang 19.00 uur.

Communidatum 2022

St. Martinuskerk, Hemelvaartsdag 26 mei 2022 om 10 uur.

In principe worden de versoepelingen van de overheid gevolgd.

Verdere instructies van de bisschoppen volgen.

Uitvaarten:
Bij het versoepelen van de maatregelen heeft de regering besloten dat er voortaan meer mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaarten, mits de 1,5 meter en de andere maatregelen geborgd kunnen worden.
Voor onze kerk geldt een maximum van 70 personen.

Diensten in de St. Martinuskerk Welten

Zaterdag: 19.00 uur avondmis
Zondag 10.00 uur H. Mis
Dinsdag 19.00 uur avondmis

Diensten in de Kapel Benzenrade

Geen H. Missen tot mei 2021.

Persbericht Nederlandse Bisschoppenconferentie: Klik hier

Protocol voor kerkbezoek: klik hier.

Dit is de reden waarom het koor nog niet zingt. Klik hier.

Een link naar de nieuwe nieuwsbrief St. Pancratius klik hier

De parochie is op zoek naar vrijwilligers voor:

- versterking van het kosterteam

- Collectanten

- Acolieten voor uitvaartdiensten

- helpers voor de grote najaarsschoonmaak op 16 november

Voor meer bijzonderheden over mededelingen en andere wetenswaardigheden wordt verwezen naar het Parochienieuws

Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade

De renovatiewerkzaamheden hebben een fors gat gslagen in onze financiele middelen.

Hiervoor vragen wij Uw steun, die is echt onmisbaar.

De inzameling van financiële bijdragen, groot en klein, vindt plaats via de Stichting Help Kerk St. Martinus Van Welten die geheel door vrijwilligers wordt bestuurd. Elke cent komt dus regelrecht ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw zoals bijvoorbeeld de gerenoveerde karakteristieke muurschilderingen van Eugene Laudy uit 1952.

Uw gewaardeerde steun wordt met dank ontvangen op IBAN Nr.

NL45 ABNA 0445 5638 18

t.n.v. "Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade" of in de grote stalen collectebussen die achter in de kerk bij de uitgangen staan.

Veel leesplezier.