Parochie St. Martinus

Welkom op de website van Parochie

St. Martinus Welten-Benzenrade.

De website geeft een overzicht van de gemeenschap Welten-Benzenrade en de centrale rol die de kerk in deze gemeenschap vervult.

Pastoor Blom

Pastoor Blom (voormalig Kapelaan in onze parochie) wordt op zondag 17 oktober om 14.00 uur als pastoor geïnstalleerd in Bergen.

Allerzielen lof

Zondag 31 oktober 15.00 uur, met aansluitend zegening van de graven.

Herstart kinderkoor

De repetities worden hervat op maandag 1 november van 15.00 tot 15.45 uur in de Martinusschool in Welten.

Aanmelden: Nadine Maes; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10433562. Ook kinderen van andere scholen zijn welkom.

St. Maarten

Lampionnen optocht op woensdag 10 november, aanvang 18.30 uur

St. Caecilia vieringen

- zondag 21 november Harmonie TOG

- zondag 28 november Kerkelijk Zangkoor St. Joseph

H. Vormsel brugklassers

Op vrijdag 19 november om 18.00 uur zullen de vormelingen van ons cluster het sacrament van het Heilig Vormsel ontvangen in de St. Josephkerk. De Vormheer is nieuwe vicaris generaal Quaedvlieg.

Advent

Zaterdag 27 november vieren we de eerste Advent. Om 19 uur is er een gezinsmis in Welten.

Communidatum 2022

St. Martinuskerk, Hemelvaartsdag 26 mei 2022 om 10 uur.

Voor meer bijzonderheden: Parochienieuws

In principe worden de versoepelingen van de overheid gevolgd.

Verdere instructies van de bisschoppen volgen.

Uitvaarten:
Bij het versoepelen van de maatregelen heeft de regering besloten dat er voortaan meer mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaarten, mits de 1,5 meter en de andere maatregelen geborgd kunnen worden.
Voor onze kerk geldt een maximum van 70 personen.

Diensten in de St. Martinuskerk Welten

Zaterdag: 19.00 uur avondmis
Zondag 10.00 uur H. Mis
Dinsdag 19.00 uur avondmis

Diensten in de Kapel Benzenrade

Geen H. Missen tot mei 2021.

Persbericht Nederlandse Bisschoppenconferentie: Klik hier

Protocol voor kerkbezoek: klik hier.

Dit is de reden waarom het koor nog niet zingt. Klik hier.

Een link naar de nieuwe nieuwsbrief St. Pancratius klik hier

De parochie is op zoek naar vrijwilligers voor:

- versterking van het kosterteam

- Collectanten

- Acolieten voor uitvaartdiensten

- helpers voor de grote najaarsschoonmaak op 16 november

Voor meer bijzonderheden over mededelingen en andere wetenswaardigheden wordt verwezen naar het Parochienieuws

Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade

De renovatiewerkzaamheden hebben een fors gat gslagen in onze financiele middelen.

Hiervoor vragen wij Uw steun, die is echt onmisbaar.

De inzameling van financiële bijdragen, groot en klein, vindt plaats via de Stichting Help Kerk St. Martinus Van Welten die geheel door vrijwilligers wordt bestuurd. Elke cent komt dus regelrecht ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw zoals bijvoorbeeld de gerenoveerde karakteristieke muurschilderingen van Eugene Laudy uit 1952.

Uw gewaardeerde steun wordt met dank ontvangen op IBAN Nr.

NL45 ABNA 0445 5638 18

t.n.v. "Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade" of in de grote stalen collectebussen die achter in de kerk bij de uitgangen staan.

Veel leesplezier.