Parochie St. Martinus

Welkom op de website van Parochie

St. Martinus Welten-Benzenrade.

De website geeft een overzicht van de gemeenschap Welten-Benzenrade en de centrale rol die de kerk in deze gemeenschap vervult.

Presentatiemis communicanten
Zondag 30 mei is de presentatiemis voor de communicanten.
Deze Mis zal alleen toegankelijk zijn voor de communicanten met hun gezinnen én anderen die uitgenodigd worden door hen, mits de maatregelen dit tegen die tijd toestaan.

13 juni misschien processie

De noodwet verbiedt tot 1 juni vergunningsplichtige evenementen. Het is nog niet duidelijk hoe het daarna verder zal gaan.
Gepland stond de processie naar Benzenrade, maar omdat het kapelfeest niet door kan gaan zal de processie op aangepaste wijze plaatsvinden, indien überhaupt toegestaan.

Vooraankondiging Communiemis
Naar verwachting zal op zondag 11 juli om 10.00 uur de 1e H. Communiemis plaatsvinden.
Deze Mis is alleen toegankelijk voor de communicanten met hun gezinnen én anderen die uitgenodigd worden door hen, mits de maatregelen dit tegen die tijd toestaan.

Wilt u aanwezig zijn bij een van onze diensten?

Dan is AANMELDEN NIET MEER NODIG

Dat geldt voor zowel de zondag ochtendmis (10 uur) als ook voor de avondmissen door de week. (za+di 19 uur)
Wel zo veel als mogelijk verspreiden in de kerk.

Denk aub aan:

- 30 personen maximaal aanwezig, ook al is onze kerk groot genoeg!!
- Mondkapje dragen dringend advies.
- 1,5m onderlinge afstand (behalve hetzelfde huishouden).
- Desinfecteren van de handen bij binnenkomst en ter communie gaan.
- Bij veel intenties is het raadzaam om te kiezen voor een andere Mis, (Bijvoorbeeld zaterdag 19.00u)
- Bij gezondheidsklachten, niet naar de kerk komen maar vanuit thuis met ons mee bidden!

Uitvaarten:
Bij het versoepelen van de maatregelen heeft de regering besloten dat er voortaan meer mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaarten, mits de 1,5 meter en de andere maatregelen geborgd kunnen worden.
Voor onze kerk geldt een maximum van 70 personen.

Diensten in de St. Martinuskerk Welten

Zaterdag: 19.00 uur avondmis
Zondag 10.00 uur H. Mis
Dinsdag 19.00 uur avondmis

Diensten in de Kapel Benzenrade

Geen H. Missen tot mei 2021.

Persbericht Nederlandse Bisschoppenconferentie: Klik hier

Protocol voor kerkbezoek: klik hier.

Dit is de reden waarom het koor nog niet zingt. Klik hier.

Een link naar de nieuwe nieuwsbrief St. Pancratius klik hier

De parochie is op zoek naar vrijwilligers voor:

- versterking van het kosterteam

- Collectanten

- Acolieten voor uitvaartdiensten

- helpers voor de grote najaarsschoonmaak op 16 november

Voor meer bijzonderheden over mededelingen en andere wetenswaardigheden wordt verwezen naar het Parochienieuws

Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade

De renovatiewerkzaamheden hebben een fors gat gslagen in onze financiele middelen.

Hiervoor vragen wij Uw steun, die is echt onmisbaar.

De inzameling van financiële bijdragen, groot en klein, vindt plaats via de Stichting Help Kerk St. Martinus Van Welten die geheel door vrijwilligers wordt bestuurd. Elke cent komt dus regelrecht ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw zoals bijvoorbeeld de gerenoveerde karakteristieke muurschilderingen van Eugene Laudy uit 1952.

Uw gewaardeerde steun wordt met dank ontvangen op IBAN Nr.

NL45 ABNA 0445 5638 18

t.n.v. "Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade" of in de grote stalen collectebussen die achter in de kerk bij de uitgangen staan.

Veel leesplezier.