Parochie St. Martinus

Welkom op de website van Parochie

St. Martinus Welten-Benzenrade.

De website geeft een overzicht van de gemeenschap Welten-Benzenrade en de centrale rol die de kerk in deze gemeenschap vervult.

Herstart vieringen per 2 juni 2020
cluster Heerlen Centrum/Zuid

ALGEMEEN
Per 1 juni mogen we weer starten met publieke vieringen voor 30 personen. Het is belangrijk, dat we daarbij handelen binnen de kaders van de wet- en regelgeving.
• De wetten van overheid en regels van RIVM zijn dwingend en geformaliseerd in de noodverordening van de Veiligheidsregio, zie daarvoor https://www.vrzl.nl/
• Binnen deze kaders zijn door de bisschoppenconferentie richtlijnen verstrekt, zie www.rkkerk.nl . Deze richtlijnen vormen een leidaard, waarbinnen we gezien de lokale situaties/omstandigheden moeten handelen.
• Belangrijker dan “regeltjes handelen” is het gebruiken van het verstand. Vermijd risico’s voor jezelf én anderen!
• Bij aanmelden meerdere personen alle namen en contactgegevens noteren en vragen of het gezinsleden zijn (aangezien ze dan naast elkaar mogen zitten)
• Bij weekdagmissen is geen aanmelding, omdat de ervaring leert dat er zelden meer dan 10-15 mensen komen. Mocht dit anders uitpakken, dan moeten we alsnog ook voor de weekdagen overgaan tot reserveren.
• 30 personen is inclusief medewerkers, dat wil zeggen: Het (landelijk) kerkgenootschap neemt in het protocol op welke functionaris “medewerker” is bij de eredienst. Dat is per traditie anders. Arbeidsverhouding is daarbij niet terzake doende, wél de noodzaak om de eredienst te kunnen verrichten.
• Tweede Pinksterdag alleen een H. Mis om 9:00 uur in de Pancratiuskerk als weekdagmis dus zonder aanmelden, vanaf 2 juni geldt onderstaande.
• Geen HH. Missen in dagkapellen of aan zijaltaren, altijd in de grote kerken zelf
• Geen uitreiken H. Communie t/m 12 juni

St. Martinuskerk Welten

• Zaterdag: geen avondmis
  • Zondag 10 uur H. Mis op 7-14-21-28 juni, 30 personen. Aanmelden via 06-55585028 ma t/m za tussen 12 en 14 uur of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Weekdagen: di 19 uur en woe 9 uur.

Protocol voor kerkbezoek: klik hier.

Kapel Benzenrade

Eerste vrijdag 5 juni 19 uur: H. Mis verplaatst van binnen naar buiten

Een link naar de nieuwe nieuwsbrief St. Pancratius klik hier

De parochie is op zoek naar vrijwilligers voor:

- versterking van het kosterteam

- Collectanten

- Acolieten voor uitvaartdiensten

- helpers voor de grote najaarsschoonmaak op 16 november

Voor meer bijzonderheden over mededelingen en andere wetenswaardigheden wordt verwezen naar het Parochienieuws

Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade

De renovatiewerkzaamheden hebben een fors gat gslagen in onze financiele middelen.

Hiervoor vragen wij Uw steun, die is echt onmisbaar.

De inzameling van financiële bijdragen, groot en klein, vindt plaats via de Stichting Help Kerk St. Martinus Van Welten die geheel door vrijwilligers wordt bestuurd. Elke cent komt dus regelrecht ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw zoals bijvoorbeeld de gerenoveerde karakteristieke muurschilderingen van Eugene Laudy uit 1952.

Uw gewaardeerde steun wordt met dank ontvangen op IBAN Nr.

NL45 ABNA 0445 5638 18

t.n.v. "Stichting Help Kerk St. Martinus van Welten - Benzenrade" of in de grote stalen collectebussen die achter in de kerk bij de uitgangen staan.

Veel leesplezier.